Fredu Sirviö Yrittäjä ja yhteiskuntavaikuttaja paremman huomisen puolesta.

Suomesta edelläkävijä puhtaassa ja luonnonmukaisessa ruoantuotannossa

Olen perustanut Safkatutkan halusta muokata kotimaista ruokatuotantoa ja teollisuutta parempaan suuntaan. Haluan ohjata ihmisiä terveempiin vaihtoehtoihin, luonnonmukaisempaan ruokaan sekä myrkyttömämpään elämään.

Olen yrittäjä ja yhteiskuntavaikuttaja. Intohimonani on parantaa maailmaa askel kerrallaan. Olen myös entinen ammattiurheilija, joten tiedän miten tärkeää oikeanlainen ravinto on optimaalisen suorituskyvyn kannalta. Itse hurahdin ravintotieteeseen sekä luonnonmukaiseen ravintoon ensimmäisen tyttäreni syntymän jälkeen vuonna 2011.

Hyvinvointi lähtee oikean ja puhtaan ravinnon saannista. Suomella on hyvä mahdollisuus olla edelläkävijä puhtaassa ja luonnonmukaisessa ruoantuotannossa. Suomalaisia viljelijöitä on kannustettava lähivuosina siirtymään luonnonmukaisempaan viljelyyn. Tämä tulee vaatimaan paljon työtä ja tukea, mutta yhdessä pystymme vaikuttamaan. Jo yksittäinen valinta kaupassa auttaa tuottajia, yrityksiä ja kauppiaita avaamaan silmänsä paremman vaihtoehdon kasvavalle kysynnälle.

Koulu- ja päiväkotiruokailu huolestuttaa minua. Ylipäätänsä koko laitosruokailu on vaikea aihe, joka koskettaa suurta osaa kansasta. Ruokapalveluita tarjoavat yritykset elävät tällä hetkelleä kohtalon hetkiä. Ne yritykset jotka panostavat laatuun, tulevat pärjäämään. Kuntien ruokapalveluiden kilpailutus ei voi tapahtua lasten, nuorten, aikuisten sekä vanhusten terveyden kustannuksella. Esimerkiksi Sodankylän kunnassa on kehitetty malli, jolla keskuskeittiö voi tehdä tuoretta lähiruokaa yhtä kustannustehokkaasti kuin perinteistä puolivalmiista eineksistä koottua ruokaa. Tähän on pyrittävä koko Suomessa. Emme yksinkertaisesti voi kunnissa säästää tulevan hyvinvoinnin ja kansanterveyden kustannuksella.

Suomesta on kasvamassa maailman edelläkävijä ruokatietoisuudessa. Olemme murrosvaiheessa, missä meillä on mahdollisuus päivittäisillä valinnoillamme vaikuttaa tulevaan. Myös yritysten on kannettava vastuunsa. Nyt on se aika, kun ohjataan Suomen ruokateollisuutta suuntaan tai toiseen. Jos haluamme halpaa, niin sitä saammekin. Jos haluamme maailman parasta ja laadukkainta ruokaa, niin siihen pystymme yhdessä.

Toivon, että lähdemme yhdessä kehittämään Suomesta edelläkävijää puhtaan ruoan saralla. Suomella on loistava mahdollisuus olla myös kansainvälisesti puhtaan ja luonnonmukaisen ruokatuotannon puolestapuhuja. Me emme tarvitse vapaakauppasopimuksia tai geenimuunneltuja siemeniä. Me tarvitsemme yhteishenkeä, taistelutahtoa ja lähiruokaa.

-Fredu Sirviö

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat